zondag 13 december 2009

Tuinboontjes met pasta, fêta en peterselie

Voor twee personen. Heel snel gerecht. Ook als je niet van tuinbonen houdt, toch het proberen waard.

Ingrediënten
  • 1 doosje diepvries tuinboontjes fijn (AH-merk, 300 gram)
  • 1 Bakje verse krulpeterselie
  • 2oo gram witte kaas (Arla Appetina, werd vroeger verkocht als fêta)
  • Olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 200 gram volkoren pasta
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel bonenkruid
Bereiden
  • 2 liter water opzetten voor de pasta met zout en wat olijfolie.
  • Diepvriesboontjes (hoeven niet ontdooid te zijn) in een laagje water met een beetje zout aan de kook brengen en 5 minuten laten koken.
  • Kaas laten uitlekken, in blokjes snijden. In kom doen.
  • Boven kom een paar takjes krulpeterselie fijnknippen.
  • Toevoegen aan kom: 2 eetlepels olijfolie en peper. Zout naar smaak (let op: de kaas is al zout).
  • Pasta bereiden volgens aanwijzing op de verpakking.
  • In koekenpan knoflooktenen en bonenkruid licht fruiten in olijfolie.
  • Afgegoten tuinbonen toevoegen in de koekenpan en circa 5 minuten bakken op matig vuur.
  • Pasta toevoegen aan de kom met kaas en peterselie.
  • Pasta opdienen met de tuinbonen er bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten