woensdag 5 juni 2013

Boekrecensie: 'Met de ligfiets? Ik ben me daar gek!'


Schrijfster: Becky Voorwinden

De beschrijving van het boek Met de ligfiets? Ik ben me daar gek! wekt de indruk dat het gaat om een reisverslag van een ligfietsvakantie. Dit is ver bezijden de waarheid. Dit is het verslag aan het thuisfront over een toeristische vakantie in de vorm van gebundelde e-mails.

De eerste drie maanden van de reis gaan door Zuid-Afrika. Hier wordt niet gefietst omdat de schrijver het als te gevaarlijk beoordeelde om te fietsen door townships. Vervolgens is het de bedoeling om in Australië te beginnen met ligfietsen. Hier wordt uiteindelijk slechts zes dagen gefietst over in totaal slechts 239 kilometer. Daarna wordt er de brui aan gegeven omdat de schrijfster het fietsen niet bevalt.

Wat je er als lezer uit kan opmaken is dat de schrijfster en haar partner totaal onvoorbereid en ongetraind aan een reis per ligfiets wilden beginnen. Maar nadat ze de eerste 20 kilometer op de ligfiets "hijgend en puffend" in vijf uur hebben afgelegd, verzandt de reis al snel in een lange toeristische vakantie met de auto. (Overigens zal de schrijfster waarschijnlijk betogen dat ze zich prima hebben voorbereid - door de Lonely Planet te lezen). Een vakantie waarin ze alle toeristische plekken van Australië bezoeken om vervolgens te klagen dat Australië te toeristisch wordt. Ze overnachten hoofdzakelijk in B&B's en jeugdherbergen. Misschien leuk om te lezen voor het thuisfront, maar niet voor lezers geïnteresseerd in serieuze reisverhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten