dinsdag 3 november 2009

Eiwitdieet kostbaar?

Het eiwitdieet van Pro10 kost € 17,95 per 7 zakjes. Een vrouw met een normaal beweegpatroon eet dagelijks 5 zakjes (€ 12,80), een man 6. Maar het dieet is niet voor eeuwig en je kan het ook zien als een investering in je gezondheid. Daarnaast geef je bij de supermarkt veel minder uit. Alleen sla, groenten, koffie en thee koop je daar nog en mineraalwater als je niet van de smaak van kraanwater houdt.

Verborgen kosten
Naast de kosten van het dieetproduct moet je na 3 maanden dus ook denken aan het vervangen van je gehele garderobe op je sokken na. Tenzij je nog veel kleding uit een slankere periode bewaard hebt en je naar dat gewicht wilt afvallen. Een kostbare zaak. Werkelijk álles moet vervangen worden: broeken, ondergoed, riemen, BH's, truien, sportkleding, jassen (ongeveer ook in die volgorde).

Mijn persoonlijke tip: koop tussentijds kleding bij een goedkope winkel (H&M bijvoorbeeld) omdat als je nog verder afvalt in de stabilisatieperiode, je deze kleding straks ook niet meer past. Pas vier weken na het volledig afbouwen van het eiwitdieet heb je een goed beeld van wat het eindgewicht wordt.

2 opmerkingen: